• EPS.jpg

  EPS.jpg

 • NVA balenpersen.png

  NVA balenpersen.png

 • plastdunke.jpg

  plastdunke.jpg

 • service.png

  service.png

EPS.jpg

EPS.jpg

NVA balenpersen.png

NVA balenpersen.png

plastdunke.jpg

plastdunke.jpg

service.png

service.png
Previous
Next

 


Bel ons direct

Telefoon: 074 24 28 694


Ons team informeert en adviseert

 

Schroefpersen

         

 

       Schroefpersen KLIK HIER.


Cases

Praktijktoepassingen


Toepassingen uit de praktijk

 

 

                                                                     

Expert Berkhof behoort tot een van de 140 Expert winkels uit Nederland en zijn in 2018 wederom uitgeroepen tot Beste Winkelketen in Elektronica van Nederland. 

Expert Berkhof in Vroomshoop maakt al jaren naar alle tevredenheid gebruik van de een SK120 EPS afvalpers om hun EPS afval te verkleinen en compacteren.                                                       

Deze zeer compacte SK120 machine met een beperkte footprint, comprimeert al hun EPS afval tot compacte stapelbare blokken.

Hiermee bespaart Expert Berkhof op hun transport, opslag en afvoerkosten van het materiaal.

De SK120 EPS pers compacteerd het materiaal  in een verhouding van 50:1 of meer, en de blokken zijn geschikt om verkocht te kunnen worden ter recycling.                    
Untitled 2

De SK120 is de kleinste pers uit ons programma EPS persen en is zeer eenvoudig en veilig te bedienen. Deze pers is de oplossing voor de milieubewuste retailer.

Of u nu wilt Compacteren, ontwateren, versnipperen, verkleinen, vernietigen, breken of op zoek bent naar een andere oplossing?  

De Jong Systemen heeft voor elk afvalprobleem efficiënte oplossing.
Voor meer informatie bel ons op 074-2428694 of mail ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

milieusystemen LOGO1

Untitled-1EPS silosysteem bij Pirobouw

Mei 2011 is er Bij Pirobouw in België een EPS silosysteem in bedrijf genomen. Met dit systeem kunnen grote hoeveelheden EPS die ingezameld worden snel worden verwerkt. De extra zware voorbreker heeft een verwerkingscapaciteit tot 700 kg/uur. Daarna wordt het materiaal in de silo opgeslagen. Onder deze silo is een SK370H EPS Compactor geplaatst. Deze verwerkt de inhoud van de silo volautomatisch tot compact blokken. De verdichting bedraagt tot 50:1. Het resultaat zijn goed stapelbare blokken met een m3 gewicht tot ca. 300 kg. Deze blokken zijn als grondstof voor nieuwe toepassingen goed her te gebruiken en verhandelbaar.

 20120717 102021 web

Pirobouw is sinds 1969 marktleider in de productie van lichte mortels en de daarbij horende grondstoffen. Pirobouw recycled piepschuimverpakkingsafval (EPS) tot isolatiemateriaal, waardoor het begrip 'duurzaam bouwmateriaal' een echte invulling krijgt.

 

 20120717 102307 web

In haar fabriek te Assesse (provincie Namen), beschikt Pirobouw over een gloednieuwe installatie voor het verwerken van EPS-afval. Het EPS-afval wordt met een grote, maar lichte vrachtwagen opgehaald bij elektro-handels, containerparken. Daarna worden eventuele onzuiverheden gescheiden van het zuivere EPS. Het zuiver EPS gaat in een speciale breker en wordt nadien opgeslagen in grote silo’s. Het resultaat zijn EPS-korrels met een diameter van 2 tot 4 mm. Deze korrels kunnen in verschillende toepassingen gebruikt worden. Pirobouw verwerkt deze korrels als basisgrondstof in de isolerende mortels

 

 

 

 

Shredden kunststof cans en vaatjes bij Gerbuvet B.V.

In 2008 ging Gerbuvet B.V. over tot de aanschaf van een Satrind F715 shredder. Deze wordt gebruikt voor het verkleinen van kunststof cans en kleine kunststof vaatjes. Hierdoor is men in staat om de inhoud en verpakking beter van elkaar te scheiden. Tevens wordt het volume van de lege cans en vaatjes enorm gereduceerd. Het verkleinde kunststof kan nu worden afgevoerd en gebruikt worden voor verdere recyclage. Waar voorheen moest worden betaald voor het afvoeren van de cans brengt het verkleinde kunststof nu zelfs geld op, een extra besparing dus.

Gerbuvet B.V. is een recyclingbedrijf van frituurvet. Sinds 1 november 2002 is Gerbuvet B.V. actief in deze markt. De controle van het ingezamelde vet wordt uitgevoerd in het gecertificeerde laboratorium en voordat het frituurvet/ - olie het terrein van Gerbuvet verlaat wordt dit ook weer bemonsterd en geanalyseerd. Dit staat borg voor een goede en constante kwaliteit.
De afzet van gerecycled frituurvet / -olie vindt zijn weg naar de bio-industrie, zowel in binnen- als buitenland. Door middel van het frituurvet, als brandstof van een energiebedrijf, wordt het aandeel in de levering van groene stroom vergroot. Daarnaast wordt frituurolie gebruikt als grondstof voor de fabricage van biodiesel.

 

Satrind shredders zijn zeer degelijk uitgevoerde shredders met unieke messen en mesverbinding. Wereldwijd zijn meer dan 3000 Satrind shredders opera
Bent u benieuwd welke voordelen het shredden van o.a. kunststofverpakkingen voor u kan brengen? Neemt u dan gerust contact met ons op voor advies en/of een geheel vrijblijvende offerte.tioneel van kleine compacte 7,5 kW shredder tot compleet turn - key afvalverwerkingplant met 300kW shredder.

 

 

 


 

 

 

 

Industriële shredders voor de productie van alternatieve brandstof

 

Recentelijk heeft Satrind een oplossing geleverd om industrieel afval  (zoals vaten, containers, vervuilde lappen, olie filters) te verwerken tot een alternatieve brandstof voor een cement oven.

De klant is een groot Turks bedrijf dat gespecialiseerd is in afvalinzameling en verwerking. Deze is een samenwerkingsverband aangegaan met een Turkse cement fabriek. Hiervoor wordt het afval verwerkt tot alternatieve brandstof.

Om aan de eisen van de klant te voldoen moet het materiaal aan de afmetingen voldoen die de cementoven stelt voor verbranding.

De installatie heeft een capaciteit van 6 ton per uur en is opgebouwd uit een eerste verkleining met een 2R20/220 2-assige shredder die wordt gevolgd door een 3R15/320 3-assige shredder met een zeef.

Het te verwerken materiaal wordt met een kraan in de trechter van de eerste shredder geladen. Deze is uitgevoerd met een hydraulisch aandrukmechanisme om het materiaal tegen messen te drukken. Het geshred materiaal valt dan in een transportschroef die ontworpen is om de vloeistoffen van de vaste stoffen te scheiden. Hierna wordt het ‘droge’ geshred materiaal op een transportband geworpen. Deze heeft een bovenband magneet om de metalen delen uit de stroom materiaal te scheiden. Het materiaal wordt nu in de 3R15/320 3-assige shredder met zeef ingevoerd. De shredder heeft een 40mm x 40mm zeef om een uniforme grootte van de deeltjes te verkrijgen. Een volgende transportschroef en transportband die met bovenband magneet is uitgevoerd vervoeren het materiaal nu  af in een put. Vanuit de put wordt het materiaal nu met transportbanden afgevoerd naar een opslagbunker waar het materiaal wordt opgeslagen tot het nodig is voor verbranding.

 

Toegepast in dit project:

Stap 1:  Satrind  2R20/220    2-asser voor voorverkleining

Stap 2:  Satrind  3R15/320   3-asser met zeef voor uiteindelijke verkleining

 

 

 


Momenteel zijn wij bezig met het toevoegen van andere cases.
Neemt u binnenkort nog eens een kijkje?